Hoe maak jij jouw eigen home gym?

home gym
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
239

Thuis sporten is sinds de lockdown van 2020 en 2021 steeds populairder geworden. Niet alleen is de beste manieren om thuis te sporten je eigen home gym te maken, ook biedt het privacy en gemak! Wil jij ook een gym in jouw huis? Lees dan zeker verder, want dit artikel geeft jouw alle informatie over hoe ook jij dit kunt bereiken.

Kiezen van de juiste ruimte

De eerste stap bij het maken van je eigen home gym is het kiezen van de juiste ruimte. Je hebt een ruimte nodig die groot genoeg is voor de apparatuur die je wilt gebruiken en die goed geventileerd is. Als je bijvoorbeeld cardio-apparatuur gaat gebruiken, zoals een loopband of een hometrainer, heb je meer ruimte nodig dan wanneer je alleen gewichten gaat gebruiken. Zorg er ook voor dat je genoeg ruimte hebt om oefeningen te doen, zoals lunges en squats.

Kiezen/ kopen van apparatuur

Nadat je de juiste ruimte hebt gekozen, is het tijd om apparatuur te kiezen die bij jouw fitnessdoelen past. Dit kan variëren van gewichten en halters tot cardio-apparatuur en weerstandsbanden. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en je budget bij het kiezen van apparatuur.

Inrichten van de ruimte

Als je eenmaal je apparatuur hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de inrichting van je home gym. Zorg ervoor dat je een vloer hebt die bestand is tegen het gewicht van de apparatuur en voorkomt dat het beschadigd raakt. Een mat of een speciale vloer voor fitnessruimtes kan een goede optie zijn.

Zorg er ook voor dat je voldoende opbergruimte hebt voor je apparatuur en accessoires, zoals gewichten, handdoeken en waterflessen. Het aanschaffen van een locker kan zo erg handig zijn, plus de sportschool sfeer nabootsen!

Lees ook:  Hoe bouw je zelf een veranda in je tuin

Aan de slag met de installatie

Nu je een idee hebt van hoe je je home gym wilt inrichten, is het tijd om aan de slag te gaan met de installatie. Als je bijvoorbeeld gewichten en halters hebt gekozen, zorg er dan voor dat je voldoende gewichtsschijven hebt en dat je ze op de juiste manier kunt opbergen.

Als je cardio-apparatuur hebt, zoals een loopband of een elliptische trainer, zorg er dan voor dat je ze op een vlakke ondergrond plaatst en dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen. Zorg er ook voor dat je de apparatuur op de juiste manier instelt en gebruikt, om blessures te voorkomen.

Maak een trainingsplan

Ten slotte is het belangrijk om een trainingsplan te hebben en je aan dit plan te houden. Maak een schema dat bij jouw fitnessdoelen past en dat rekening houdt met je beschikbare tijd en energie. Plan ook rustdagen in om je spieren te laten herstellen. Als je niet zeker weet hoe je een trainingsplan moet maken, kun je altijd hulp vragen aan een personal trainer of een fitnessinstructeur. Klik hier als je meer wilt weten over een afvalplan in elkaar zetten.

Kortom

Bij het maken van een home gym is het belangrijk om de juiste ruimte te kiezen die groot genoeg is en goed geventileerd. Het kiezen van de juiste apparatuur en het inrichten van de ruimte is ook essentieel.

Vergeet niet om de apparatuur op de juiste manier te installeren en een trainingsplan te maken dat past bij jouw fitnessdoelen en beschikbare tijd. Vraag indien nodig hulp van een personal trainer of fitnessinstructeur.

Wil jij graag een home gym voor af te vallen? Klik dan hier voor manieren om hier vanuit thuis aan te werken.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek