Hoe val je af?

sporten in Haarlem
11/08/2023
22

Zijn je goede voornemens om af te vallen nog niet van start gegaan? Of gaan ze niet zoals je hoopt had? Geen probleem! Afvallen is niet makkelijk. Vaak weten mensen wat ze in grote lijnen moeten doen om af te vallen maar lopen na een aantal weken tegen een muur of vallen ze weer terug in hun oude patroon. In deze blog wordt er in grote lijnen uitgelegd hoe je kunt afvallen.

Zo val je af

Je kunt afvallen vergelijken met een formule waar meer bewegen en minder eten resulteert aan gewichtsverlies (meer bewegen + minder eten = afvallen). Je kunt afvallen dus slechts op 2 manieren doen; minder eten of meer bewegen. Iemand die je iets anders verteld wil je alleen maar een product of service verkopen dat niks met afvallen te maken heeft. Er bestaat geen magische pil of gouden oplossing al is dit wel vaak wat mensen willen horen omdat ze simpelweg niet bereid zijn om hun eet- en beweegpatroon te veranderen.

Meer bewegen

Laten we eens kijken naar de eerste waarde in onze formule: meer bewegen. Met meer bewegen wordt er bedoeld je dat je meer calorieën verbrand dan dat je lichaam op een dag nodig heeft. Vaak wordt dit gedaan door een aantal keer per week te sporten. Wanneer je jezelf in een calorietekort bevindt gaat je lichaam opzoek naar een andere vorm van energie; je voorraden. Deze kunnen bestaan uit verbranding van glucose en vet. Door jezelf dagelijks in een calorie tekort te bevinden maakt het dus dat je afvalt. Probeer daarom bijvoorbeeld zelf een keer te sporten in Haarlem of een andere stad of dorp bij jou in buurt.

Lees ook:  Oefeningen om zelf rugpijn te verlichten

Minder eten

Dit zogenoemde calorieën te kort kan je dus ook creëren door minder te eten. Hiermee wordt er bedoelt dat je op een dag minder eet waardoor je lichaam minder energie krijgt dan dat het daadwerkelijk voor die dag nodig heeft. De grootte van het tekort bepaald de mate waarin je afvalt voor zowel het eten als het bewegen.

sporten in Haarlem

Belangrijk om te weten

Het is van belang om te weten wat je lichaam dagelijks verbrand. Dit is afhankelijk van je dagelijkse inspanning met betrekking op je sport, beroep, en hobby’s, je leeftijd, je lengte en je gewicht. Dit kun je berekenen door verschillende calculators op het internet. Het is belangrijk om een plan te maken gebaseerd op jouw leven en niet op dat van een ander. Cindy van 48 die nooit sport behaald andere resultaten met jou persoonlijk plan. Vaak zijn deze resultaten negatief en hebben ze gevolgen voor de gezondheid van Cindy.

Uitgelicht

Hoe moet je dunken?

Recent

Handige tips voor Black Friday shopping

De meest effectieve besparingsposten als ZZP-er

Hoe maak je een CV?

Wat te regelen voor je zonnepanelen gaat installeren?

© Luxeblogdomein - 2023

Onderdeel van de Betekenis Fabriek