Hoe verstuur je iets breekbaars?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
236

Als je iets wil versturen is het soms even puzzelen voordat je de juiste verpakking hebt voor de verzending van jouw product. Er zijn namelijk nogal wat zaken waar je op moet letten bij de verzending. Wil jij weten welke verpakkingen geschikt zijn voor breekbare producten? Lees dan hier over de aandachtspunten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verpakking voor verzendingen.

Dozen

Als je een doos verzendt is het van belang dat je de doos niet te groot en niet te klein hebt. Belangrijk is namelijk dat als je meerder voorwerpen samen wil versturen, dat ze elkaar niet raken. Maar, een te grote verpakking kan er voor zorgen dat de producten te veel ruimte hebben om rond te schuiven. De juiste maat is dus het advies. Bij breekbare producten is het handig om ze in papier of golfkarton te wikkelen. Zo bescherm je de producten. Wat je daarnaast moet doen, is zorgen voor zachtere vulling. Dat mogen ook gerust proppen papier zijn die je op de bodem legt. Vervolgens vul je de overige ruimte met opvulmateriaal. Ook dat kan gewoon papier zijn.

Binnenkant van de doos

Ook een fles of pot met vloeistof kun je op bovenstaande manier verzenden. Het is wel belangrijk dat de doos voldoende stevigheid biedt om het gewicht van de pot of fles te kunnen dragen. Daarnaast is het van belang dat de fles of pot niet kan lekken. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor opvulmateriaal dat absorberend werkt. Zo is de kans kleiner dat de doos nat wordt, mocht er onverhoopt toch nog lekkage ontstaan.

Buitenkant van de doos

Het is natuurlijk van belang dat je een vervoerder kiest die zorgvuldig met pakketten omgaat. Het is bij breekbaar materiaal extra van belang dat de doos stevig is. Golfkarton is daarvoor ideaal materiaal. Kies je een doos die al eens is gebruikt? Dan is het van belang dat je stickers en labels verwijderd. Je wil natuurlijk niet dat de doos daardoor verkeerd wordt bezorgd. Maar, eigenlijk moet je voor breekbare spullen geen gebruikte doos gebruiken. Een gebruikte doos is namelijk niet meer zo stevig als een nieuwe doos.

Lees ook:  Hoe ga ik duurzaam om met mijn online privacy?

Een doos afsluiten kun je het beste doen met tape. Plakband laat te vaak weer los en met touw heb je eigenlijk geen goede afsluiting. Dat is dus ook niet optimaal.

Breekbaar? Envelop met schuimkussens

Zelfs met enveloppen kun je fragiele voorwerpen verzenden. Dan is het wel slim om gebruik te maken van een envelop met schuimkussens. Zo is de kans dat het voorwerp zwaarder en een stuk groter wordt. Kies een envelop die door de brievenbus past: 26,5 cm lang en 3,2 cm hoog zijn normaal gesproken de minimale maten.

Voorwaarden verzendbedrijven

Er zijn natuurlijk een heleboel verzendbedrijven die graag voor jou het pakket tegen betaling willen versturen. Bij breekbare voorwerpen is het belangrijk dat je kiest voor een vervoerder waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast kun je kijken naar de betrouwbaarheid, de levertijden en prijzen van het bedrijf. Het kan zijn dat je naar een ander verzendbedrijf moet uitkijken, wanneer jouw breekbare voorwerp meer weegt dan 30 kilo. Dat is namelijk bij bijvoorbeeld bij PostNL de limiet.

Hieronder vind je een instructievideo over het veilig inpakken van een breekbaar item:

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Leer binnen 5 minuten energietarieven vergelijken!

Hoe moet ik omgaan met verdriet na het verlies van een dierbare?

Verplichte bijzondere verrichtingen motor

Zo koppel je een aanhanger aan de auto

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek