Krediet aanvragen: hoe werkt dat?

krediet aanvragen
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
393

Je denkt er al een tijdje over om een lening aan te vragen. Een ander woord voor lening is ook wel krediet. Een krediet aanvragen kan om verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn voor je studie, je auto, je rijbewijs, je huishoudelijke apparatuur of om een huis te kopen. Als je overweegt om een krediet aan te vragen dan kun je er het best eerst een aantal vergelijken. De rente kan bij de verschillende verstrekkers namelijk flink uiteenlopen. Vergelijken kun je gemakkelijk online doen, er zijn tegenwoordig tal van vergelijkers die alles voor je uitzoeken. Wil je weten hoe een krediet aanvragen werkt? Lees dan verder.

Maximaal lenen

Het eerste wat je moet weten voordat je het krediet daadwerkelijk kunt aanvragen is hoeveel je maximaal kunt lenen. Je kunt dit uitzoeken door de leenscan op de site van de verstrekker te gebruiken. Door de leenscan kun je zelf kijken of je denkt dat de lening bij je past en kun je vervolgens met een gerust gevoel lenen. De eerste stap is dus weten. Hoeveel je maximaal mag lenen.

Calculator

Weet je eenmaal hoeveel je mag lenen? Dan kun je met een handige calculator die ook te vinden is op de site van de verstrekker berekenen wat het maandbedrag wordt. Kies het bedrag dat je wilt lenen en bekijk met de calculator hoeveel je elke maand moet gaan betalen om het uiteindelijk terug te betalen. Let goed op de gekozen looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe minder je per maand moet terugbetalen, maar hoe langer je erover doet. Neem dit dus goed mee in overweging.

Lees ook:  Hoe moet je stekken?

Vragen

Het maandbedrag wat bij je past gevonden? Dan moet je een aantal vragen beantwoorden. Op die manier kan de verstrekker bepalen of je het krediet uiteindelijk krijgt. De verstrekker krijgt op die manier een beter beeld van je en kan dan bepalen of je de lasten inderdaad iedere maand kan betalen.

krediet aanvragen

Contract

Na de vragen te hebben beantwoord, ontvang je het contract via mail. Let op: dit is een offerte en het gaat nog niet officieel in. Het contract gaat pas in op het moment dat alles akkoord is en de verstrekker ook alle bewijsdocumenten heeft gezien. Bewijsdocumenten zijn je paspoort en je bewijs van inkomen. Af en toe krijg je geen offerte, omdat het systeem op voorhand al zegt dat een krediet afsluiten niet kan.

Ondertekenen

Heeft de verstrekker alle bewijsdocumenten gezien en is alles goedgekeurd? Dan kun je de offerte accepteren en deze veilig ondertekenen online. Vaak gaat dit via iDIN. Dit is een methode die online goed beveiligd is en die ongeveer hetzelfde werkt als iDEAL, alleen dan om te ondertekenen. Alles ondertekend? Dan ontvang je het geld binnen een aantal werkdagen op je bankrekening.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek