Hoe ga je het meest ontspannen op vakantie?

Vakantie stress
Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
140

Vakantie, het moment van het jaar waarin je volledig tot rust kunt komen. Ontspannen, op het strand liggen, een boek lezen, elke avond heerlijk uiteten bij een restaurant. Het klinkt allemaal fantastisch. Helaas is dat in de praktijk niet zo. Ontzettend veel mensen hebben namelijk last van stress-symptomen vlak voordat ze (zomer)vakantie gaat beginnen. Er moet namelijk ongelofelijk veel geregeld worden, binnen waarschijnlijk een korte periode. Hoe je dat allemaal het beste kunt regelen staat aan de hand van tips in deze blog!

Maak een planning

Je hebt weinig tijd, maar er moet veel gebeuren, dat is iets wat iédereen bekend voor zal komen. Het is alleen de bedoeling dat je dat niet mee gaat nemen tijdens de vakantie. Daarom is het ook belangrijke om een strakke, duidelijke en haalbare planning voor jezelf te maken. Hierin schrijf je de punten die belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kleding. Daarna ga je bij jezelf na wanneer je dit moet inpakken, en zet daarachter wié dat moet doen, ben jij dat zelf of kan je partner dat ook regelen? En als laatste vraag je jezelf af wat er gebeurt als je het niét doet inpakken. Mocht je erachter komen dat er dan geen problemen ontstaan, laat het dan lekker thuis! Kost je minder werk en je hebt meer ruimte vrij in het koffer voor de belangrijke spullen.

Wees eerlijk tegen andere

Komt op dinsdag een collega naar je toe met de vraag ‘Hey, kun jij morgen eventjes deze taak voor mij maken, ik heb er zelf namelijk geen tijd voor?” Dan klinkt het voor jezelf waarschijnlijk ontzettend bot en onaardig om “nee, sorry, daar heb ik geen tijd voor” te zeggen. Alleen is dat het niet. Je collega zal zeer waarschijnlijk daarna gewoon zoeken naar een nieuwe oplossing, en het jou niet zwaar te nemen dat je geen tijd hebt. Je moet namelijk ook tijd vrij houden voor jezelf.

Lees ook:  Hoe werkt een sneeuwketting?

Bereid je voor, op een leuke manier

Voorpret, misschien wel het leukste wat er is. Daarom is het ook belangrijk om jezelf voorbereiden op de vakantie. Zo kun je Google Maps openen en gaan rondneuzen in de buurt wat er allemaal te doen is. Misschien kom je wel een mooie stad tegen of een prachtig stukje verborgen natuur. Leuk is dan om de foto’s hiervan als achtergrond te zetten op je telefoon op laptop. Hierdoor kun je soms eventjes afdwalen in de foto’s mocht je geen concentratie hebben.

Ga je naar het buitenland op vakantie? Lees hier waar je op moet letten bij datagebruik in het buitenland!

Vliegen? Regel het parkeren vantevoren

Met het vliegtuig op vakantie, stress schiet hierbij gemakkelijk in je lichaam. Je hebt namelijk geen – tot heel weinig – controle over wat er gebeurd. Begin daarom van tevoren al met het regelen van een parkeerplek bij Eindhoven airport, mocht je vanaf daar vliegen. Hierdoor heb je al geen problemen met het kwijtraken van je auto. Via het openbaar vervoer naar het vliegveld gaan is namelijk ook niet heel ontspannend. Mocht je overigens voor een lange periode op vakantie gaan, dan is dat geen probleem! Je kunt namelijk ook langparkeren bij Eindhoven airport.

Meer lezen? Bekijk dan: Een auto leasen, hoe doe je dat?

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek