Hoe maak je een bedrijfsfilm? 3 tips.

Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
707

Een bedrijf kan eigenlijk niet meer zonder een bedrijfsfilm. In een wereld, waarin veel bedrijven gebruik maken van online marketing, is het zaak goed zichtbaar te zijn. Dit begint natuurlijk met een overzichtelijke, goed zichtbare website. Hierop moet zoveel mogelijk informatie staan, waardoor mensen geïnteresseerd raken. Een bedrijfsfilm kan net dit laatste zetje geven. Een bedrijfsfilm laten maken is noodzakelijk voor dat kleine beetje extra gevoel, waardoor een klant over de streep kan worden getrokken. In dit artikel geven we je 3 tips voor het maken van een goede bedrijfsfilm.

  1. Wie gaat de bedrijfsfilm maken?

Voordat je daadwerkelijk overgaat op het maken van een bedrijfsfilm, is het handig om te bepalen wie dit precies gaat doen. Ben je zelf handig, heb je goede camera’s en heb je ervaring in het editen van video’s? Dan kun je gerust zelf aan de slag gaan. Is dit niet het geval? Het is dan veel beter om het maken van de bedrijfsfilm uit te besteden. Op deze manier betaal je een keer een bedrag, maar ben je wel verzekerd van een goede kwaliteit die jarenlang mee kan. Het is handig deze beslissing in een vroeg stadium te nemen, zodat je geen tijd verliest en er eerder een resultaat is. 

  1. Veel aantrekkelijke beelden

Het is raadzaam gebruik te maken van zo veel mogelijk aantrekkelijke beelden. Je kijkt zelf ongetwijfeld ook veel video’s op de televisie, telefoon of laptop. Misschien heb je zelf al eens ervaren dat je liever kijkt naar een gaaf in elkaar gezette video dan een langdurig interview met iemand van een bedrijf. Er mag zeker gepraat worden in de video en het is aan te raden gebruik te maken van collega’s. Gezichten doen het nu eenmaal goed. Het is echt niet erg als een persoon een paar zinnen zegt. Let wel op dat het niet te lang duurt en er al snel wordt overgeschakeld naar een gaaf shot.

  1. Blijf dicht bij jezelf
Lees ook:  Hoe geef je je carrière een boost?

Net als in het gewone leven is het raadzaam om dicht bij jezelf te blijven. Laat de huisstijl van het bedrijf meermaals terugkomen in de vorm van het logo of bepaalde kleuren. Probeer er ook zeker van te zijn dat er een realistische video komt. Het heeft geen zin om jezelf veel groter voor de doen dan je in werkelijkheid bent. Uiteindelijk kom je dan toch wel in de problemen. Wees creatief en laat de belangrijkste zaken binnen het bedrijf zien. Ook mindere onderdelen binnen een bedrijf kun je nog voorzien van een positieve draai.

Je hebt in dit artikel 3 tips gelezen over het maken van een bedrijfsfilm. Hierin is de eerste tip meteen een erg belangrijke. Een bedrijfsfilm moet goed zijn en aan de kwaliteit valt af te lezen wat voor bedrijf je hebt. Het kan dus maar beter goed zijn. Wanneer je deze 3 tips gebruikt weet je in ieder geval zeker dat die goede bedrijfsfilm er snel kan zijn en is het alleen nog maar wachten op de extra klanten.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Hoe organiseer je het perfecte vriendinnenweekend

Hoe blijf je gemotiveerd om naar de sportschool te gaan?

Efficiënt schoonmaken: De 5 beste tips!

Leer de meest gesproken talen ter wereld met Duolingo

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek