Waldo Taekema
Waldo Taekema
11/08/2023
787

Een yogawiel is erg populair sinds een paar jaar. Yogawielen worden niet alleen in yogalessen gebruikt, er zijn ook veel mensen die er gewoon eentje thuis hebben liggen om deze snel tussendoor te gebruiken. Je kunt er dan ook op een vrij ontspannen manier contrahoudingen op doen als je bijvoorbeeld veel, enigszins voorovergebogen, achter je bureau zit te werken.

Er zijn vele manieren om een yogawiel te gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Yogawiel voor het strekken en aansterken van de spieren

Een eenvoudige basisoefening (de meest gebruikte op een yogawiel) met enkele uitbreiding tips, als ook enkele niet zo gebruikelijke yogaoefeningen. Ook enkele oefeningen die je misschien wel kent, zonder een yogawiel te gebruiken. Zoals de ploeg, de kaars en de plank. Deze oefeningen krijgen met een yogawiel nog weer een andere dimensie.

Zowel buik-, borst als rug oefeningen

Een yogawiel wordt veelal gebruikt aan de rugzijde om zo ook het borstgebied te openen. Ook wel het hart chakra gebied. Maar in deze video zie je dat je dus ook andere delen van je liggen openen of aansterken zoals je buikgebied.

Achteroverbuiging met yogawiel

Enkele voorbeelden van achteroverbuigingen met een yogawiel. Nou is deze dame wel heel lenig. Je hoeft het natuurlijk niet zo extreem te doen als degene hier in de video. Doe het vooral binnen je eigen mogelijkheden.

Waar kun je een yogawiel kopen?

Yogawielen zijn inmiddels bij de meeste webshops wel te koop. Heb je een eigen bedrijf zoals een yogaschool, of ben je bijvoorbeeld een zelfstandig yogaleraar? Dan kun je bij Phoenix import ook een yogawiel tegen groothandel prijs kopen.

Lees ook:  Je huis winter klaar maken: zo doe je dat!
Hoe yogawiel oefeningen

Weet jij nog goede oefeningen die je met een yogawiel kunt doen? Geef je tips hieronder door in een reactie.

Lees ook de gerelateerde artikelen hoe moet je mediteren, wat heb je nodig voor je eerste yogales en rugpijn oefeningen.

Uitgelicht

Hoe moet je plinten verstek zagen?

Hoe moet je whiskey drinken?

Hoe kun je goochelen?

Recent

Ontdek Binge-watch waardige series!

Duurzaam reizen met de auto: hoe verminder je jouw ecologische voetafdruk tijdens het reizen in Nederland?

Hoe meet je binnen 5 minuten gordijnen op?

De toekomst van verpakkingsontwerp

© 5 Minuten TV - 2024

Onderdeel van de Betekenis Fabriek